Viktig information ang. årsmöten

Som vi indikerade redan i kallelsen så gör rådande omständigheter att vi inte kan hålla årsmöte i vanlig ordning.

Under ett extra styrelsemöte i kväll har styrelsen beslutat att årsmöte kommer hållas måndagen den 30/3, i Kolla områdeslokal i enlighet med kallelsen. Detta för att uppfylla stadgar och formalia. Dagordningen kommer att justeras till att enbart omfatta de punkter som krävs för detta, t.ex. frågan gällande styrelsens ansvarsfrihet och val av en suppleant. Vi tror att mötet därför borde kunna hållas på cirka 10-15 minuter. De diskussionspunkter som nämndes i kallelsen kommer alltså inte diskuteras i detta möte, utan hanteras vid en extra stämma vid ett senare tillfälle, om behov finns. Detsamma gäller punkten ”Övriga frågor” som även den utgår. Inga motioner har inkommit.

Vi uppmanar medlemmar som tillhör riskgrupper att inte delta i mötet. Vi önskar också att den som inte känner sig helt frisk avstår från att delta. Det går bra att ge en fullmakt att rösta till annan medlem (behöver ej ges till annan person i samma hushåll då endast en röst per fastighet ges).

Ovan gäller årsmötena för både Hålabäcks Värmeförening och Violgatans Samfällighetsförening. När protokollen från mötena justerats kommer de att distribueras i era brevlådor samt publiceras på violgatan.se

Det känns tråkigt att inte kunna hålla årsmöte i vanlig ordning, men vi tror att detta är rätt beslut att fatta i det läge samhället befinner sig i just nu.

Styrelsen

Nu hjälps vi åt!

Som alla vet så befinner vi oss i en mycket ovanlig situation. Vi vill uppmuntra alla att stötta varandra i dessa tider. Detta kan till exempel ske genom att hjälpa grannar som tillhör riskgrupper att handla, så att dessa slipper exponera sig för smitta. Även andra ärenden som att gå med sopor och återvinning och att hålla koll på varandra helt enkelt. Gemensamma initiativ och idéer kan ni dela med er av i kommentarsfältet.

Ta hand om varandra!

Bluffvarning!

Idag har boende i området fått telefonsamtal från en person som uppger att arbete ska utföras inne i våra hus, och att de boende måste släppa in personal. De uppger vidare att arbetet är beställt av föreningen. Vi har inte beställt några arbeten och ni ska absolut inte släppa in personer i era hem om ni inte har beställt ett arbete och personerna kan identifiera sig från den firma varifrån ni beställt arbetet.

Det är oerhört sällan föreningen behöver tillträde till respektive hus och vi kommer alltid att informera i god tid innan och vara mycket tydliga med syftet och vilken firma som kommer utföra arbetet.

Får ni telefonsamtal som inte känns ”rätt”, avsluta samtalet direkt!

Läs mer om vanliga bedrägerier på Polisens hemsida.

Få e-post vid nya inlägg

Du har väl inte missat att det går att prenumerera på hemsidans uppdateringar via e-post? Efter att du anmält dig så får du helt enkelt ett e-postmeddelande så snart ett nytt inlägg publiceras.

Du anmäler dig här till höger (eller låååångt ner för dig som läser i mobiltelefonen), under rubriken ”Prenumerera på nya inlägg”. Ange önskad e-postadress och klicka på ’prenumerera’. Till angiven e-postadress skickas då ett bekräftelsmejl. I detta behöver du klicka på aktiveringslänken för att bekräfta prenumerationen. När detta är gjort är allt klart!

Tjänsten är givetvis helt kostnadfri. Tipsa och hjälp gärna era grannar!

Det finns alltid en risk att skräppostfiltret stoppar aktiveringsmejlet. Detta är inget som föreningen kan göra något åt, utan en inställning i skräppostfiltret som ni själva behöver göra. Alltså – får ni inte aktiveringsmejlet, kolla i skräppostmappen!