Kungsbackas avfallsapp

Vi vill slå ett slag för Kungsbackas avfallsapp som påminner om sophämtning och hjälper dig att källsortera rätt.

I appen får du bland annat hjälp med

  • Källsortering A–Ö
  • Påminnelse vid sophämtning
  • Närmaste återvinningscentral och dess öppettider
  • Se hur många besök du har kvar på ditt återvinningskort

Läs mer på Kungsbacka kommuns hemsida.

Fyrverkerier

Om några dagar är det nyårsafton, och en del vill säkert fira det med fyrverkerier. Vi har blivit ombedda att påminna om att det finns både djur och människor som upplever obehag av fyrverkerier. Det är inte lämpligt att avfyra fyrverkerier från den enskilda tomten eller från gångarna mellan längorna, utan den lämpligaste platsen är fotbollsplanen. Glöm inte att städa bort de utbrunna delarna.

MSB’s råd om hur fyrverkerier hanteras säkert finns här.

När det är fullt – då är det fullt!

Som vi tidigare informerat om så är det oregelbundna tider för renhållningen under jul och nyår. Överlag har det fungerat bra!

Just nu är det dock fullt i kärlen för färgat glas. Det innebär att ni inte kan lämna färgat glas just nu. Tyvärr står det en hel del glas på golvet nu, och det är inte ok. Inte heller att lägga sitt färgade glas i kärlen för ofärgat glas.

Förslagsvis så tar ni med er ert glas till en lämplig återlämningsstation, finns i närheten av alla storköpen så passa på när ni ändå åker och handlar! Alternativt så får ni vänta till kärlen åter är tömda.

Påminner om att nästa tömning av brännbart och kompost är på söndag, försök få med så mycket som möjligt då!

Sophämtning jul/nyår

Som ni säkert vet hämtar Ragn-Sells våra brännbara sopor måndagar och torsdagar. Under jul- och nyårsveckorna ändras detta i någon mån. För att minska effekten av detta ber vi er att slänga så mycket hushållssopor som möjligt före tömningen den 22/12. Därefter är nästa tömning först den 26/12. Samma gäller för nyår, försök få med så mycket som möjligt i tömningen den 29/12, då följande tömning sker först 3/1. Det finns ingen annan än vi själva som städar i miljöhusen, men hjälps vi åt så kan vi hålla ordning även under denna period.

Vi kommer som vanligt beställa en extra container. Denna är ej till för hushållssopor, utan för kartong, omslagspapper och andra torra, brännbara sopor. Absolut inte metall!

Soptömning sker alltså:
December (dag): 22, 26, 29
Januari (dag): 3, 7 och därefter normalt schema (måndag/torsdag)

Tack för hjälpen!