Nytt inbrott

Som meddelats genom Grannsamverkan har det återigen varit inbrott i vårt område, den här gången i en fastighet i länga fem, någon gång under julhelgen. Om någon gjort några observationer så är det viktigt att ni meddelar polisen detta, telefonnummer 114 14.

Vi vill verkligen uppmana alla att tända upp all tillgänglig utebelysning. Låt området flöda i ljus, så blir det åtminstone mindre attraktivt för tjuvarna!

 

Inbrott

Som meddelats genom Grannsamverkan har tyvärr en fastighetsägare i länga 2 drabbats av inbrott, troligen igår under dagen. Inbrottet har skett genom altandörren.

Det är viktigt att vi har i åtanke att många inbrott sker mitt på dagen, mitt framför näsan på grannarna. Det är därför viktigt att vi talar med personer som rör sig i området och som vi inte känner igen, givetvis på ett trevligt sätt. Meddela grannarna i grannlängan när ni reser bort, det är ju från längan mitt emot som vi ”ser in” hos varandra, inte grannen vägg i vägg.

Ta hand om er i jul, glöm inte att testa brandvarnarna och släcka ljusen!

Brandvarnardagen

Idag uppmärksammar vi Brandvarnardagen. Syftet är givetvis att säkerställa att alla hushåll har fungerande brandvarnare, detta då vi går in i en tid då många bränder inträffar i hushåll runt om i landet. Fungerar brandvarnaren inte – byt batteri eller hela brandvarnaren. Glöm inte att erbjuda er att hjälpa era grannar om behovet finns.

Ni som har pulversläckare, glöm inte att dessa ska vändas upp och ner några gånger, så att pulvret inte klumpar sig. Om ni lägger örat mot släckaren när ni vänder den så ska ni höra pulvret hasa ner. Hör ni ingenting så har ni sannolikt en obrukbar släckare som behöver tillsyn eller utbyte! Gör denna kontroll minst en gång i kvartalet.

Föreningens bestämda rekommendation är att alla hushåll ska ha en brandvarnare på varje våning, brandfilt samt brandsläckare.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har en kostnadsfri SMS-tjänst som kan användas för att regelbundet få ett SMS som påminner er om att prova brandvarnarna, anmäl er (eller någon ni bryr er om) på www.skyddadigmotbrand.se

Var rädda om er i jul!