Få nyheter via RSS

Om du vill bli meddelad varje gång ett nytt inlägg publiceras går det att prenumerera på detta genom RSS. Det finns RSS-läsare både för webbläsare och Smart Phones (t.ex. gReader för Android). På så sätt slipper du missa viktig information som publiceras här på violgatan.se

Här är lite nyttiga länkar:

Har du några frågor går det bra att ställa dem genom att kommentera detta inlägg eller genom att använda kontaktformuläret i menyn ovan och välja ”Synpunkter på hemsidan” som mottagare.

Lycka till!

Soptömning under jul o nyårshelgen

Julhelgen innebär en del förändringar i sophanteringen p.g.a alla helgdagarna.

Våra kärl för tidningar, wellpapp, plast, metall o kartong töms som vanligt dvs varannan vecka av Ragnsells. Då det brukar bli mycket papper till jul så har vi beställt en 10 kbm container extra.

OBS ATT DENNA CONTAINER ENDAST ÄR TILL FÖR BRÄNNBART MATERIAL OCH ABSOLUT INTE FÖR HUSHÅLLSAVFALL.

Hushållsavfallet hanteras av Renova och från dem är det omöjligt att få extra kärl eller extra tömning.

MATAVFALL (bruna kärl) TÖMS DEN 21/12, 28/12 OCH 4/1

ÖVRIGT HUSHÅLLSAVFALL gröna kärl) TÖMS 21/12, 22/12, 28/12 OCH 1/1.

OBS DEN ORDINARIE TÖMNINGEN PÅ MÅNDAG(JULAFTON) ÄR FLYTTAD TILL LÖRDAGEN DEN 22/12

Detta kommer att innebära stora påfrestningar på vår sophantering under julhelgen. Det gäller att alla hjälps åt och ser till att detta fungerar. Se framförallt till att ni inte har sparat på er sopor utan att allt som kan, blir tömt den 22/12.

Styrelsen

 

Energikartläggning

Vi genomför en s.k. energikartläggning av vårt värme, el och vattensystem. För detta ändamål har vi anlitat Elektro-Emanuel i Veddige som är specialister på detta. De genomför undersökningen dels själva och vid behov tillsammans med specialister. Avsikten är att på ett bra och oberoende sätt genomlysa nuvarande system och komma med förslag på förbättringar. Framförallt gäller detta värmen där vi idag har en ojämn fördelning. Detta skall resultera i ett antal förslag på genomförande och om dessa förslag är kostnadseffektiva.

En åtgärd är redan genomförd och det gäller elavtalet för garagen och panncentralen, dvs vår gemensamma elförbrukning. Huvudsäkringarna har reducerats till 25amp vilket ger en kostnadsbesparing på ca 20.000 kr/år. Detta innebär att vi som tidigare måste vara restriktiva med användningen av eluttagen i garagen. De får bara i enstaka fall användas till motorvärmare och det är absolut förbjudet att ha sladdar kopplade utomhus.

Styrelsen