Varmvattnet

Vi har nu gått igenom problemet med varmvattnet med ett par leverantörer. Vi kommer byta hela anläggningen, både varmvattenväxlare och värmeväxlare. Det är dock leveranstid på en sådan anläggning. Fördelen är att vi då får ett helt nytt system istället för att bara byta ut en del. Alla delarna är ju lika gamla. Genom att sätta en ny anläggning bredvid befintlig så minimerar vi också driftstopppet. Vi återkommer så snart vi vet när det kan åtgärdas.

Några har klagat på kallvattnet, att det inte blir kallt och att det också är svagt grönfärgat. Då detta problem endast finns hos ett fåtal fastigheter, framförallt i 2:ans länga, så beror detta antagligen på att blandare läcker eller att någon helt enkelt har kopplat fel mellan varmvatten o kallvatten. I samband med byte av fjärrvärmeväxlare kommer backventilen på kallvattnet också att bytas.

Styrelsen

2 svar på ”Varmvattnet

  1. Hej.
    Det är inte bara de boende i länga 2 som har detta problem. Vi måste också spola en stund för att få kallvatten och vi upplever kallvattnet som aningen grönt.
    Kan styrelsen garantera att dricksvattnet är okey? Vi har haft magkänningar efter att ha druckit vattnet vilket har fått oss att köpa vatten tills problemen är åtgärdade. Förväntar mig att representant för styrelsen svarar/kommenterar detta inlägg.
    Med vänlig hälsning,
    David Lorentz 10F

    • Hej!
      Vi har varit i kontakt med Statkraft ang. innehållet i fjärrvärmevattnet. Man tillsätter Pyranin som är ett färgämne som används i hårfärgningsmedel o tvål bl.a. Det är låg koncentration och är ofarligt. Man tillsätter Amercid 65, ett medel för att driva ut syre, som inte är giftigt. Koncentrationen är 1/7000.
      Man tillsätter också Perfomax som är ett PH-höjande ämne för att motverka korrossion. PH-värdet är 9 och värden mellan 9 o 10 anses som otjänligt som dricksvatten. Detta ämne tillsätts även i kallvattnet från kommunen men till en lägre PH-halt. Då fjärrvärmevattnet tränger in i varmvattnet så skall varmvattnet inte användas i matlagning, vilket man förövrigt aldrig skall. Kommer varmvatten in i kallvattnet så är det naturligtvis inte bra. Då bara ett fåtal har detta problem så kan det knappast bero på ett problem centralt men vi undersöker vidare. Vi har beställt en helt ny anläggning för varmvatten o värmeväxling med nya ventiler. Denna anläggning kommer att installeras i början på nästa år.

      Styrelsen

Kommentarer är stängda.