Månadsiformation 5

Som ni säkert sett så har det hänt en hel del den senaste tiden.

Vi har med största sannolikhet fått läckage i värmeväxlaren, fjärrvärmevatten läcker in i vårt varmvatten.  Information kommer att läggas ut löpande på hemsidan. Vi vill återigen poängtera att det är helt ofarligt och att kallvattnet inte påverkas.

Vårt extra möte om vår energiförsörjning resulterade som framgått av tidigare meddelande att alla skall byta injusteringsventiler, in o utgående på värmeledningen. Vi skall gå igenom offerter och de nya förutsättningarna med entrepenörer i början av december, då arbetet måste upphandlas i god tid före genomförandet. Vi återkommer med mer besked så snart allt är klart.

Skogen mellan udda o jämna huslängor håller på att röjas av kommunen. Tyvärr så är en hel del träd skadade, ruttnar innifrån, vilket gör att de måste tas ner. Många tycker säkert att detta är tråkigt men parkavd. har inget val då de angripna träden innebär en risk. Arbetet kommer att återupptas nästa vecka då även de avverkade träden skall forslas bort.

I gångarna mellan udda radhus har dagvattensbrunnarna flyttats ut och gångarna blivit nyasfalterade. Kommunen skall även sätta upp s.k. halvbommar vid gånginfarterna och vid lekplatsen, liknande de som finns på andra ställen t.ex. gången mot Hålabäcksvägen.  När det gäller gångarna mellan jämna radhuslängor så kommer det att dröja ett tag innan de blir åtgärdade. Senaste beskedet vi fått är antagligen 2015. Detta ligger tyvärr utanför vår kontroll.

Styrelsen

5 svar på ”Månadsiformation 5

  1. Jag förstår att det kan ta lång tid och vara dyrt att få det här med gröna vattnet åtgärdat. I och med detta så verkar vi få varmvatten i kallvatten kranen. Man måste spola i åtskilliga minuter innan varmvattnet och det illaluktanade och smakande gröna försvinner. Finns det någon tidplan när detta kan vara åtgärdat ?

  2. Hej! Kallvattnet har ersatts av ljummet grönt vatten på 5 i, säkert hos alla andra också. Finns det någon tidssatt åtgärdsplan för detta, vore det bra att publicera den snarast.

  3. Hej!

    Vi har inte i nuläget någon information om när felet är åtgärdat, offerter inhämtas just nu. Styrelsen kommer uppdatera hemsidan med mer information så snart den är tillgänglig. Planen är givetvis att detta ska åtgärdas omgående.

    Att ni har grönt vatten i kallvattenkranen är märkligt. Vi har inte hört detta från några andra i området. Jag slog just upp vatten från varm- respektive kallvattenkranen hos mig i 10D och det är inte grönt i mitt kallvatten.

    Det låter som en eller flera trasiga backventiler. Hade felet suttit i panncentralen borde det vara grönt vatten i alla fastigheters kallvattenkranar. Kan ni ge oss lite mer information? Har ni samma problem i alla era blandare? Hur ser det ut för era grannar?

    • Hej!
      Nu har även vi på 2F fått varmt, grönt vatten ur kallvattenkranen denna tidiga morgon. / Anna

  4. Hej igen!

    Efter att ha spolat i 25 minuter kom det ofärgade kallvattnet tillbaka.

Kommentarer är stängda.