Uppdatering – värmen delvis återställd

Idag har vi haft en servicetekniker på plats. Han kunde konstatera att det saknas tryck i värmeslingan, ett tryck som han inte kunde få upp trots att han fyllde på systemet. Slutsatsen han drog var att det är läck i systemet, och arbetshypotesen är då att det finns ett samband med asfalteringsjobbet på jämna nummer.

Det som är gjort nu är att jämna nummers slinga är avstängd, medan udda nummers slinga är inkopplad vilket gör att värmen på udda nummer är återställd. Notera dock att det finns mycket luft i systemet så ni behöver lufta era radiatorer för att få värme, främst då på övervåningen (glöm inte handdukstorken om sådan finns inkopplad, luften samlas på högsta punkten).

Dagens arbete kan även medföra ett svagt brunfärgat vatten, detta är ofarligt och kommer sköljas ut när förbrukningen ökar framåt kvällen. Om missfärgning kvarstår imorgon förmiddag får ni gärna kommentera det här inlägget, skriv då vilken adress det gäller så att vi kan skapa oss en bild av omfattningen.

Nästa steg blir nu att finna och åtgärda läckan. Vi är i dialog med kommunen och entrepenören angående detta och återkommer när mer information finns.

3 svar på ”Uppdatering – värmen delvis återställd

  1. Händer det något positivt vad gäller värmen! Senaste informationen var den 10 det. idag är det den 18:e och ff ingen värme.

Kommentarer inaktiverade.