Info vatten

Som en del har påpekat så tränger det in grönt vatten, fjärrvärme, även i kallvattnet. Problemet försvinner efter att man spolat ett tag men är inte bra. Detta beror med stor sannolikhet att backventilen på kallvattnet vid varmvattenväxlaren släpper igenom fjärrvärmevatten bakvägen. Detta problem måste åtgärdas i det snaraste. Vi återkommer med besked imorgon när detta kan fixas.

Det stora problemet med varmvattenväxlaren är under utredning och olika förslag på hur det skall åtgärdas kommer att offereras inom de närmsta dagarna. Det gäller att hitta en optimal lösning med så kort avstängning av värmen som möjligt. Vi återkommer fortlöpande med information.

Styrelsen

2 svar på ”Info vatten

  1. Hej.

    Angående det gröna färgningskemikalien i hetvattenkretsen. Ni hänvisar till två andra företag det vore ju bättre att fråga det företag som äger anläggningen.
    Mitt förslag Kontakta Statkraft som handhar vattenbehandlingen för hetvattenkretsen.
    Fråga efter säkerhetsdatabladen för de kemikalierna som doseras i hetvattnet.
    Ni frågar er endast vad det gröna är. Har ni inte tänkt att fråga vilka andra kemikalier som man normalt doserar i detta vatten.
    Ashland Amersite 65 inhibitor, Ashland Adjunct CL osv … ett litet tips.

    För övrigt så är FDA = U.S. Food and Drug Administration. Detta är inte bara ett livsmedelsverk utan också läkemedelsverk.
    Så jag är inte så säker att detta är riktig information att det är tillåtet i livsmedel. Finns det Registrerat hos livsmedelsverk i sverige? När jag ringde dem så fanns pyranin inte registrerat.

    Några funderingar.

    MVH Robert

  2. Fjärrvärmevattnet från Statkraft innehåller Pyranin i låg koncentration.
    Amercid 65, som ej är giftigt, för att driva ut syre. 1 kubik/7000kubik vatten.
    Perfomax, PH-höjare för att undvika korrossion. PH-värdet är 9 att jämföra med dricksvattnet, som också tillsätts med Perfomax, som har upp till 8.
    Fjärrvärmevattnet cirkulerar dessutom hela tiden, dvs det återanvänds.
    Varmvattnet som blandats med fjärrvärmevattnet är ofarligt att duscha o tvätta sig i men man skall inte laga mat i det.

Kommentarer är stängda.